15. des. 2011

Bakstedag

Da har vi bakt brød i bakerovnen igjen, det begynner å bli en fin tradisjon før jul !

Første forsøk hadde vi lørdag 10 Desember. Vi fyrte opp ved 10-tida og fyrte godt og lenge. 24 brød ble satt inn etter over tre timers fyring. Men.... ovnen var nok noe varm, for brøda ble mørke på en halvtime! Og de kom ut i en fart :-)

Resten av familien kom etterhvert til, for å feire mormors bursdag! Vi var ialt 15 med store og små, alle helt klare for å steike pizza på ettervarmen! Bunnene var halvstekte og hver fikk velge sin favoritt toppings; pepperoni, ananas, oliven, kjøttdeig, skinke, tomataus og ost. Resultatet etter 10-15 min i ovnen var kjempegode bakerovnspizzaer!

Senere fikk vi servert nystekte sveler og bløtkake; En flott oppladning til jul !

Uka etter gjentok vi baksteprosessen, med en litt mer forsiktig fyring i rundt to timer. Etter en times tid i bakerovnen ble noen flotte brød. Nå har vi iallefall godt med mat til over jul og brød vi stolt kan diske opp med sammen med sylteflesk, sursild og annet julegodt!

God jul til nisser og kjente!

Ingen kommentarer:

Julehilsen!

En riktig god jul ønskes venner og kjente!